Кошик: Кошик порожній

Забрус "Містковичі" упак 200г

Артикул: 40-140
В наявності
У кошик

Забрус - це кришечки з воску, якими бджоли запечатують дозрілий мед для збереження його від псування. Ці кришечки - своєрідний «знак якості» меду, так як неякісний або недозрілий мед бджоли не будуть запечатувати. Забрус має унікальний склад і високі цілющі властивості, про які, на жаль, мало кому відомо на сьогоднішній день.

До складу забруса входить віск високої якості, прополіс, квітковий пилок, мед. Крім того, при запечатуванні сот бджоли додають у забрус ферменти своїх слинних залоз. Колір забруса залежить від виду бджіл, які його збирали, від погодних умов, кількості взятків і виду медоносів.

Забрус містить вільні жирні кислоти, органічні кислоти, вуглеводи, мінеральні речовини, каротин, вітаміни А, С, Е і групи В, білки, ефірні олії, жири, смоли і бальзами. Ця суміш біологічно активних речовин благотворно впливає на організм людини. На відміну від фармацевтичних препаратів забрус не викликає алергії, хвороботворні мікроби і бактерії до нього не звикають. В забрусі міститься досить велика кількість особливого ферменту - лізоциму. Лізоцим - це фермент, що руйнує клітинні стінки бактерій. Він міститься, зокрема, в материнському молоці, тому діти, яких годують грудьми, менш сприйнятливі до інфекційних захворювань. Бджоли додають лізоцим в мед перед його запечатуванням для того, щоб він краще зберігався. Велика частина лізоциму концентрується у верхній частині комірки і зрізається разом з забрусом. Тому концентрація цього ферменту в забрусі набагато вище, ніж в меді.

Унікальний склад забруса обумовлює його різноманітні лікувальні властивості: протизапальні, антимікробні, анестезуючі, біостимулюючі. Забрус дуже добре засвоюється організмом. Вже через 2 години після вживання його активні компоненти потрапляють в кров, лімфу і міжклітинну рідину. При регулярному вживанні забруса в організмі поліпшується обмін речовин, сповільнюється розвиток хвороботворних мікробів, підвищується імунітет. Забрус також володіє і антибіотичною дією.

Показання до застосування:

Особливо рекомендується вживати забрус дітям, які ходять в дитячий садок і школу та давати по 1 ч. л. два рази на день протягом усього навчального року. Це допоможе організму дитини боротися з вірусними інфекціями. Крім того, забрус дуже смачний і подобається дітям, вони із задоволенням його жують замість шкідливої ​​жуйки. При жуванні забрусу зміцнюються зуби і ясна, знімається наліт із зубів, дезінфікується порожнину рота.

За даними досліджень американських вчених, у тих, хто регулярно вживає забрус, імунітет до захворювань органів дихання зберігається протягом чотирьох років.

Забрус рекомендується вживати при захворюваннях органів травлення. Його жування викликає сильне слиновиділення, в результаті чого поліпшуються моторна і секреторна функції шлунку. Забрус очищає слизову оболонку шлунку і благотворно впливає на печінку. Тим, у кого є схильність до закрепів, рекомендується ковтати забрус, оскільки віск покращує перистальтику кишківника.

Забрус використовується при лікуванні пародонтозу, стоматиту, бронхіту, трахеїту, ангіни, пневмонії, дисбактеріозу. При правильному використанні забруса ці захворювання лікуються швидко і не переходять у хронічну форму. Лікують їм і гнійні захворювання шкіри. Забрус тонким шаром накладається на уражену поверхню і закріплюється пов'язкою. Пов'язку потрібно міняти через кожні 2-3 години, поки шкіра не очиститься.

Протипоказань до застосування забрусу немає. Його не варто приймати лише тим, у кого є алергія на продукти бджільництва. Передозування і проковтування забрусу також не є небезпечним. Показання для застосування:

Для профілактики і лікування захворювань жувати забрус потрібно 3-5 разів на день по 1 ст. ложці протягом 5-10 хвилин. Якщо він виявиться сухуватим, то слід змішати його з 0,5-1 ч. л. меду. Віск, який залишається після жування, викидається, але при випадковому його проковтуванні не варто хвилюватися. Віск дуже пластичний і не травмує кишківник.

Дітям в цілях профілактики застуди рекомендується жувати забрус з медом (у співвідношенні 1:1) 2-3 рази/день по 1 ч. л.

Додати відгук
Оцініть товар:
Супутні товари