Кошик: Кошик порожній

Віск очищений 60 г.

Артикул: 40-124
Супер цена
В наявності
У кошик

Бджолиний віск - один з найбільш унікальних продуктів на Землі. Досі не вдалося повністю розкрити всі його секрети. Незважаючи на численні спроби, вчені так і не змогли відтворити його штучно. У бджолиного воску дуже широкий діапазон дії, він нешкідливий для організму, тому здавна застосовується в промисловості, медицині, фармацевтиці та косметології, являючи собою натуральний засіб для збереження молодості і краси.

Віск виробляють молоді бджоли у віці від 10 до 20 днів. Він виділяється зі спеціальних воскових залоз, розташованих на нижній стороні черевця. Бджоли використовують його для будівлі стільників, а також для зберігання і консервації інших продуктів, вироблених у вулику.

Бджолиний віск – це багатокомпонентний продукт, що містить більше 300 речовин. Основні складові воску можна об'єднати в 4 групи органічних сполук, кожна з яких містить кілька компонентів:

граничні вуглеводні - 10.5 - 13.5%;

вільні жирні кислоти - 13.5 - 14.5%;

вільні жирні спирти - 1 - 1.25%;

складні ефіри вищих жирних кислот і вищих жирних спиртів - 72.9%.

Основний компонент воску - складні ефіри (до 75%). Велика їх кількість оберігає віск від вступу в хімічні реакції з іншими речовинами. Тому віск може зберігатися десятки і навіть сотні років. Шматки воску, які не втратили своїх якостей, знаходили в єгипетських пірамідах.

У бджолиному воску міститься вітамін А, необхідний для нормального розвитку клітин і епітелію шкіри. Завдяки цьому, а також пом'якшувальній і протизапальній властивостям воску, він здавна використовується при лікуванні захворювань шкіри, слизових оболонок і для загоєння ран. Крім того, жоден продукт не містить такої кількості каротину (провітаміну А). Всім відомо про високий вміст каротину в моркві. Але в 100 г її міститься від 2 до 9 мг каротину, а в такій же кількості воску - 8-12 мг.

Віск, який потрапив у шлунок, не засвоюється організмом, але виконує роль мастила, яке благотворно впливає на кишківник.

У косметології віск використовується для виготовлення захисних, поживних і пом'якшуючих кремів, в очищаючих і сонцезахисних засобах, в засобах для догляду за шкірою рук і нігтями, а також в помадах і бальзамах для губ. Завдяки поживним, пом'якшувальним і протизапальним властивостям бджолиного воску, косметичні засоби на його основі покращують стан шкіри, сприяють швидкому загоєнню різних її пошкоджень. Віск повільно всмоктується в шкіру, утворюючи на ній захисну плівку, яка, однак, не забиває пори. Захисна воскова плівка уповільнює процес старіння і зневоднення шкіри, робить її гладкою, ніжною та еластичною.

Якщо ви вирішили купити бджолиний віск для використання в косметології, то слід пам'ятати, що для приготування кремів та інших косметичних засобів бджолиний віск не рекомендується нагрівати в металевому, чавунному, залізному або мідному посуді. При з'єднанні жирних кислот з частками металу утворюються шкідливі солі. Краще всього використовувати посуд з нержавіючої сталі, а також емальований, алюмінієвий або керамічний. Плавитися віск починає при температурі 63-65 ° С.

Додати відгук
Оцініть товар: