Кошик: Кошик порожній

А ви їли золото?

28 жовтня 2015 р. 11:37
Споконвіку мед був вдалим дарунком природи, широту його застосування в кулінарії неможливо переоцінити. Але що так приваблювало людей в ньому? Тільки лише смак?
Давно відомим є той факт, що організм відчуває потребу в тому чи іншому продукті, а вірніше, в корисних властивостях, які він має. Тож, з часом вчених зацікавило, що ж таке є в меді, через що він отримав всенародне визнання. Результати досліджень виявились прогнозованими – мед являє собою невичерпне джерело корисних речовин: вітаміни, природні антибіотики, макро- та мікроелементи тощо. Як натуральний продукт, мед за кількістю мінеральних елементів не має собі подібних. Залежно від особливостей виду мед містить в собі близько 40 макро- та мікроелементів, які допомагають нашому обміну речовин, опорно-руховій системі, травній, кровоносній, гормональній. Залізо, йод, кальцій, магній, хлор, фосфор – це тільки маленька частина того, що ми даруємо своєму організму при вживанні «солодкого золота». Завдяки схожій концентрації та співвідношенню вищезгаданих мікроелементів у складі меду та в нашій крові цей продукт є легко засвоюваним та дієтичним. А про його лікувальні властивості годі й казати!